Thursday, July 7, 2011

Den som venter på noe godt....

Nå har jeg vært på plass i Zambia i tre uker, og det er deilig å være tilbake. Det har hittill ikke vært så veldig kaldt, men i dag er det vintervær i Lusaka. Overskyet, 13-14 grader og vind. Da må man enten holde seg i aktivitet eller kle godt på seg og drikke en varm kopp te. Her er dører og vinduer åpne enten det er kaldt eller varmt.

For min del har disse ukene vært ferie. Jeg har møtt Father Katete som er leder for prosjektet hvor jeg skal jobbe som frivillig. Han er den som skal søke om arbeidstillatelse for meg. Det møtet kom i stand i løpet av den første uka. Så slo imidlertid den zambiske tidstyven til. Fr Katetes bror døde, og han fikk 10 familiemedlemmer på besøk hjemme hos seg samtidig som han måtte ordne med begravelse. Legg til at tidligere president Chiluba døde, og da blir det selvfølgelig erklært public holiday når han skal begraves. Når dette så toppes med to dager ”vanlig” public holiday denne uka så er det ikke så vanskelig å skjønne at det ikke har skjedd så mye i fht arbeidstillatelse ennå! Heldigvis er jeg godt smurt med tålmodighet :-)

I løpet av samtalen med Fr Katete fikk jeg vite at skolen de har startet for foreldreløse barn nå er godt oppe og går. Det er ca 80 elever og 6 lærere. Mange av elevene er foreldreløse, men det er også en del av menighetens medlemmer som velger å sende sine barn til denne skolen. På denne måten blir det ikke en spesiell skole for foreldreløse. De har også klart å finne familier til alle barna slik at ingen er nødt til å bo på skolen. Jeg gleder meg til å komme i gang der og se hva jeg kan bidra med!


Minner igjen om at det er lov å gi en slant til PLAY slik at arbeidet kan komme i gang så fort arbeidstillatelsen er på plass :-)