Thursday, October 20, 2011

We are in business!


Det har vært forholdsvis stille på bloggen den siste tiden, og det er rett og slett fordi det har vært en del uventede hindringer i veien for å starte jobben som fysioterapeut. Jeg har derfor ventet med å skrive til jeg kunne komme med gode nyheter - og det kan jeg nå!

Etter at arbeidstillatelsen kom på plass skulle jeg registrere meg ved Health Professions Council for å kunne praktisere som fysioterapeut, og det var her det kom noen små tuer i veien. Heldigvis er ikke lasset større enn at jeg har klart å manøvrere mellom, men det har tatt litt tid.

Jeg skal samarbeide med University Teaching Hospital (UTH) som har et "outreach"-program som heter Community Based Intervention. Dette er et program som tar sikte på å tilby fysioterapi til handikappede barn på deres nærklinikk eller i hjemmet. Akkurat midt i prikk for PLAY! Jeg har truffet lederen for programmet, og det virker som om de jobber etter mange av de samme prinsippene som jeg er vant til - fokus på funksjonelle ferdigheter og daglige aktiviteter. Jeg gleder meg virkelig til å starte! Jeg lover å komme tilbake med bilder og info når jeg er i gang med jobben :)

I tillegg til å jobbe for PLAY er jeg nå kommet godt i gang med arbeidet som frivillig på Anglican Street Childrens Project. Skolen der er nå oppe i over 100 elever/barnehagebarn, og det er en fantastisk gjeng. Jeg har hatt lysbildeframvisning fra Norge, og det var mange forundrede utrop og morsomme spørsmål :)

Deler av gjengen samlet for skolebilde

Lærerne :)
Hver fredag har jeg gymundervisning sammen med de andre lærerne. Vi bruker en stor forsamlingssal som gymsal, og det er en ørliten utfordring å ha alle elevene samlet.  Akustikken er elendig, og ungene er fra 3 år og opp til 7. klasse. Jeg har vært forholdsvis hes når jeg har kommet hjem......

Gym!!!

I morgen skal hele skolen av gårde på utflukt til et svømmebasseng. Det er kun en av de zambiske lærerne som kan svømme, så det kan nok bli litt jobb for oss to! 

Sjekk ut hjemmesiden til prosjektet på www.streetkids-zambia.com