Saturday, December 22, 2012

Hilsen fra containeren

Solnedgang fra inngangspartiet vårt

Da nærmer jula seg med stormskritt - så sier i hvert fall kalenderen. Jeg sliter fortsatt litt med å få den helt store julefølelsen her, på tross av at jeg har gått på julekonsert og handlet noen julegaver. Vasking av golv og bæring av ved har det blitt dårlig med. Det er nok noe med den kalde og mørke årstiden i Norge som gjør at hele julekonseptet funker bedre der. Her virker liksom nisser i full påkledning kun svettefremkallende.....

Dette året har ikke blitt helt sånn som jeg kanskje hadde forestilt meg - med andre ord TIA (This Is Africa). Jobbmessig støtte jeg på litt mer byråkrati enn det som kunne vært ønskelig. Nå ser det imidlertid ut til å løse seg, så jeg går løs på 2013 med friskt mot og veldig mye ubrukte krefter. Det er så mange herlige unger der ute som jeg gleder meg til å få lov til å jobbe med igjen!

På privaten har den store endringen vært at Peter og jeg flyttet fra huset vi leide og opp på vår egen lille bakketopp - i en container. Jeg så for meg at vi i løpet av noen måneder skulle ha vinduer, dører og et tak over, men det var den lille optimistiske nordmannen i meg som hadde tenkt den tanken. Når vi nå skriver slutten av desember bor jeg fortsatt i en container, siden det aggregatet vi har bestilt (i begynnelsen av oktober...) fortsatt ikke har dukket opp. Uten det har vi ikke strøm til å gjøre de nødvendige arbeidene. Det er litt som å være på campingferie - bøttedusj og utedo og vann i bøtter. Men man blir fort vant til det :) Utedoen har riktignok vært hjemsøkt av både larver, fluer og biller. En stund der lurte jeg på om jeg måtte gjennom de syv landeplager, men nå ser det ut til at vi har fått orden på det sånn i all hovedsak. Regntiden brakte også utfordringen med å gå på do med paraply. Det er faktisk ganske vanskelig å få ned buksene, holde toalettpapiret tørt og holde en paraply på en gang!

Siden freden har senket seg over meg for lenge siden tør jeg ikke synke ytterligere ned i noen julefred av frykt for å ende opp bevisstløs. Jeg håper imidlertid at alle dere som har hatt en travel høst kan finne ro og fred sammen med familie og gode venner, og at julens budskap ikke blir helt borte i all innpakningen. Peter og jeg skal feire julaften sammen med familie og venner (jeg er jo tross alt så norsk at det er julaften som gjelder!), og første juledag blir det lunsjbuffet på restaurant og "Tea and Christmas cake" hos venner på ettermiddagen.

Deler noen naturbilder med dere på tampen av året - de er tatt rett rundt "hushjørnene".







God jul og et riktig godt nytt år til dere alle!