Wednesday, May 21, 2014

En ny sjanse


I dag har jeg lyst til å dele historien om Jane og hennes sønn Yuweni. Jeg har postet litt om dette her og der, men tenkte jeg ville dele hele historien her i dag. Jane har siden oktober i fjor kommet til Chelstone klinikk med Yuweni som har cerebral parese. Da han kom var han veldig forsinket motorisk og kunne nesten ikke gjøre noen ting. Nå er han 1 år og 5 mnd, og er i ferd med å lære å gå. For ca en mnd siden kom Jane til klinikken og var nesten på gråten. Hun bodde hos slektninger som behandlet henne og Yuweni veldig dårlig. Ofte ble hun låst ute om kvelden og måtte sove ute til midt på natten før de slapp henne inn. De satte hengelås på kjøleskapet så hun ofte måtte gå uten å spise. Hun jobbet i praksis som hushjelpen deres, men uten lønn. Daglig fikk hun kommentarer og ukvemsord slengt etter seg. Situasjonen var i ferd med å bli helt uholdbar, og hun begynte å bli redd for å bo der. Hennes eneste alternativ var å dra tilbake til landsbyen hvor hennes gamle bestefar bor, men da ville Yuweni sannsynligvis ikke ha noen framtid, siden det ikke er noen mulighet for fysioterapi eller ordentlig medisinsk oppfølging der. De frivillige på klinikken og jeg ble derfor enige om å hjelpe Jane så hun kunne få et eget sted å bo. Jeg kontaktet Tess og Nicolas fra den amerikanske skolen som hadde samlet inn noen penger og gitt til meg, og de ga grønt lys til å hjelpe til med noen måneders husleie fra disse pengene.

Tess og Nicolas
I tillegg fikk jeg samlet inn en del penger via en oppfordring på Facebook. Vi klarte også å skaffe en madrass, tepper, en mbaola (liten kullovn til koking) og noe kjøkkenutstyr. Nå er Jane vel installert i sitt nye husvære, og hun er kjempefornøyd!


Det gjenstår fortsatt å hjelpe henne med å finne inntektsmuligheter så hun kan klare seg selv framover. Hun er veldig bestemt på at hun skal kunne stå på egne ben - hun trenger bare litt hjelp i en overgangsperiode. Her er Jane's hilsen til de som har vært med og bidratt:


Til slutt en liten oppdatering fra forrige gang: Louie klarte å samle inn penger til en sykkel til Harrison og moren, og nå er hun travelt opptatt med å lære seg å sykle :)