Monday, September 17, 2012

"Hverdagen" kaller :)


 En lang og deilig sommerferie i Norge er over, men den hverdagen jeg har kommet tilbake til er litt annerledes enn den jeg forlot. Peter og jeg måtte flytte ut av huset vi leide før vi satte oss på flyet, og da vi kom hjem igjen flyttet vi rett inn i en container på en bakketopp som vi eier. Den skal med tid og stunder bli et hus, men enn så lenge er den faktisk kun en container :)

Mitt nye hjem :)

Det gjenstår litt arbeid før det kan kalles hus.....

Når det gjelder utedo og bøttedusj er jeg jo heldigvis godt trent fra hytta på Hvaler, så det er ikke noe stort problem. Utsikten i dusjen er dessuten upåklagelig! Etter hvert har vi fått opp noen solcellepanel, så vi kan boltre oss med luksus som kjøleskap! Når dagtemperaturen inne i containeren runder 50 grader så kommer det godt med :) Det skal bli godt å få et tak over så vi får litt skygge, men det skjer i zambisk tempo, så det gjelder å ikke være for utålmodig.

Tålmodig må jeg også være når det gjelder jobb. Jeg venter nå på å bli registrert som fysioterapeut igjen. Forrige midlertidige registrering har utløpt, og selv om jeg syns jeg var ute i god tid for å få en ny på plass har jeg måttet innfinne meg med at det ikke holdt helt denne gangen heller.... Det gjelder bare å ikke miste motet, så går det seg til. Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang med jobben for PLAY igjen! I tillegg ser det ut til at det kan ordne seg med noe inntektsbringende arbeid her i Zambia - det gjenstår bare litt mer papirarbeid  og venting.......

Jeg har ikke vært helt uvirksom mens jeg var i Norge heller. Hjelpemiddelsentralen har gitt oss to gåstativ, og etter litt korrespondanse med flyselskapet fikk vi fraktet dem ned gratis. De skal brukes på klinikkene slik at flest mulig barn kan få tilgang på å gå litt hver uke. Jeg skulle gjerne hatt nok til å dele ut til alle de som trenger det, men på denne måten blir det i hvert fall flere enn to som får muligheten. 

Ute og går for første gang! 
Ellers har jeg holdt foredrag om Zambia og PLAY for Landslaget for Offentlige Pensjonister i Sarpsborg. Honoraret ble en donasjon til PLAY :) Vi har også startet opp et samarbeid med Blomsterøya barnehage. De skal ha en forestilling og utstilling til våren, og overskuddet går til PLAY's arbeid. Bildepresentasjon for barna om Zambia og PLAY er oversendt, samt en artikkel til foreldremagasinet deres.

Nå begynner temperaturen å stige såpass at det blir vanskelig å konsentrere seg om å skrive, så jeg får gå ut i solen og fortsette å skrape og male det som skal bli en glassdør etter hvert. Ha en fin dag!No comments:

Post a Comment